Let op! Geld lenen kost geld.

Veelgestelde vragen
beantwoord

 • FAQ 'Mijn Rekening'

 • 1. Wat kan ik met Mijn Rekening?

  Mijn Rekening is uw persoonlijke beveiligde pagina op santander.nl waarmee u zelf uw financiële zaken met Santander regelt.

  Hiermee kunt u bijvoorbeeld uw betalingen en transacties volgen, zelf  uw adres wijzigen, geld overmaken van uw Santander rekening naar uw betaalrekening en gratis uw rekeningoverzicht downloaden. Heeft u een Persoonlijke Lening dan zijn de laatste twee opties voor u niet mogelijk.

  Klik hier voor informatie over Mijn Rekening

   


 • Een wijziging doorgeven

 • 1. Hoe geef ik een adreswijziging door?

  U kunt eenvoudig zelf uw adres wijzigen via Mijn Rekening. Klik hier om in te loggen op Mijn Rekening.
 • 2. Hoe wijzig ik mijn bankrekeningnummer?

  U kunt uw bankrekeningnummer wijzigen door ons een brief te sturen met uw handtekening.  Stuur de volgende kopieën met uw brief mee:

  • Kopie geldig legitimatiebewijs
  • Kopie bankafschrift van het nieuwe bankrekeningnummer (op naam van dezelfde persoon als het legitimatiebewijs)

  Klik hier voor de adresgegevens

 • 3. Hoe geef ik een nieuw telefoonnummer door?

  Voor het wijzigen van uw telefoonnummer kunt u contact opnemen met onze afdeling klantenservice. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 18.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 030 - 63 88 100.

  Op dit moment kunnen mobiele telefoonnummers alleen schriftelijk worden gewijzigd in een brief met handtekening + een kopie ID. De reden hiervoor is dat het mobiele telefoonnummer onderdeel is van het registratieproces en validatieproces voor Mijn Rekening.
 • Rekeningoverzichten

 • 1. Hoe vaak krijg ik rekeningoverzichten?

  Dat hangt af van welke lening u heeft. Heeft u een Doorlopend Krediet of Santander Card dan ontvangt u twee keer per jaar een rekeningoverzicht. Bij alle andere producten met een betaalkaart (o.a. Comfort Card, Media Markt kaart, Bill of Santander Betaalplankaart) ontvangt u vier keer per jaar een rekeningoverzicht. De uitzondering is de V&D klantenkaart, hiervoor sturen wij twaalf keer per jaar een rekeningoverzicht. Voor verzending van de rekeningoverzichten betaalt u € 1,50 per rekeningoverzicht. U kunt trouwens uw rekeningoverzicht ook gratis downloaden vanuit Mijn Rekening en aangeven dat u geen rekeningoverzichten per post meer wilt ontvangen.

  Heeft u een Persoonlijke Lening, dan ontvangt u geen rekeningoverzicht. Voor al onze leningen geldt trouwens wel dat u altijd gratis uw betalingen en opnames kunt bekijken via Mijn Rekening, uw persoonlijke pagina op santander.nl. Heeft u nog geen toegang tot Mijn Rekening? Klik dan hier en registreer u meteen.


   

 • AcceptEmail

 • 1. Wat is een AcceptEmail?

  Een Accept Email is een acceptgiro die u per e-mail ontvangt als u een betalingsachterstand heeft op uw rekening.  Met deze digitale acceptgiro kunt u eenvoudig via iDEAL uw betalingsachterstand betalen. Alle betalingsgegevens hebben wij al voor u ingevuld zodat u alleen nog de betaling hoeft te bevestigen.

   


 • 2. Hoe kan ik mijn betaling doen via AcceptEmail?

   

  Als u een Accept Email ontvangt van ons, dan betaalt u op dezelfde manier als via andere internetbetalingen via IDEAL.

  Voor de stap-voor-stap handleiding, lees verder

  Accept Email stap voor stap:

  • Klik in de AcceptEmail op de betaallink of het AcceptEmail logo bovenaan de mail
  • U komt dan terecht in een beveiligde betaalomgeving waar u online kunt betalen via iDEAL
  • Kies hier uw eigen bank waarmee u online uw bankzaken kunt regelen
  • U komt dan terecht in de internetbankieromgeving van uw eigen bank waar alle relevante informatie nog eens wordt weergegeven. Deze gegevens zijn hetzelfde als die in de AcceptEmail
  Hierna kunt u de betaling afronden zoals u dat gewend bent. Uw bank geeft dan de betaling door aan Santander. 

  Ook in de AcceptEmail kunt u zien of uw betaling gelukt is door de e-mail opnieuw te openen zodat het strookje aan de bovenkant opnieuw geladen wordt. U ziet dan dat de status "Te betalen" is veranderd in "Betaald".
 • 3. Wat is voor mij het voordeel om te betalen via AcceptEmail?

  Het voordeel voor u is dat u snel en direct uw betalingsachterstand betaalt. Alle informatie is van tevoren al ingevuld en omdat een Accept Email maar 1 x kan worden betaald, betaalt u nooit dubbel. Via Accept Email zien wij bovendien de volgende dag al dat u geen betalingsachterstand meer heeft. Bij een gewone betaling duurt dat meestal een paar dagen.